CONTACT STUDIO KAMERBEEK 06-41464781 annebellkamerbeek@gmail.com

SYMBOOL VOOR LIEFDE, VERBINDING, TROOST EN VERGANKELIJKHEID –
Biënnale Venetië 2019 – Belu-Simion Fainaru, Monument for Nothingnes, Biennale di Venezia-Padiglione della RomaniaRuik je het rozenblaadje al op de afbeelding, het staat ergens symbool voor, wat doet het met jou?

Kunst is een belangrijke rode draad in mijn werk en in de projecten die ik doe. Zo was ik afgelopen jaar bij de Biënnale van Venetië en kwam ik bij dit kunstwerk terecht. Dit was heel typerend voor de tijd waarin we leven en symbolisch gezien een krachtig kunstwerk. Het staat voor liefde, verbinding, compassie en vergankelijkheid. Samen maken we het leven en verbinden we d.m.v. dit kunstwerk. De bezoeker werd gevraagd een rozenblaadje of rozenknopje te plaatsen in één van de gaatjes in de muur. Na enige tijd vielen ze op de grond. Het stond voor verbinden en tegelijkertijd ook voor de vergankelijkheid van het leven. De voortdurend veranderende wereld om ons heen. Waarin we met elkaar proberen om in liefde met elkaar te leven.

Dat is ook de visie waar ik voor sta. Door kunst en cultuur als middel in te zetten, leggen we verbinding met elkaar en ontstaat er dialoog. Zowel non verbaal als verbaal maakt kunst belangrijke levensvraagstukken en ook maatschappelijke vraagstukken bespreekbaar.
Dat wat ons als mens definieert, hoe wij onze identiteit beleven anno nu, én wat ons verbindt.

Studio Kamerbeek,
Annebell