CONTACT STUDIO KAMERBEEK 06-41464781 annebellkamerbeek@gmail.com

FACE TIME – IDENTITEIT IN DE SAMENLEVING

Dutch National Portrait Gallery stelde FACE TIME samen voor het project Identiteit in de Samenleving van stichting Kunst en Cultuur in Beweging (opgericht door Studio Kamerbeek), in samenwerking met NS. In FACE TIME reageren zes fotografen op zes schilderijen uit zes museumcollecties. De nieuwe generatie portrettisten legt connecties tussen oude en nieuwe kunst en slaan een brug tussen kunstwerken en mensen.

FACE TIME toont het niet aflatende belang om op vooroordelen en verschillen te reflecteren en te blijven werken aan een samenleving waarin men niet alleen tolerant is, maar ook respect opbrengt voor degene die afwijkt. FACE TIME is tijd die je aan de ander besteedt terwijl je elkaar met volle aandacht in de ogen kijkt. De titel verwijst ook naar het tijdselement dat er tussen de ontstaansjaren van het
schilderij en de foto zit. Bij elk gekoppeld portret is een podcast te beluisteren. Hierin vertelt de museumdirecteur/curator over het schilderij, en de fotograaf over de persoon die is gefotografeerd. Want wie is die ander eigenlijk die je in de ogen kijkt?

FACE TIME is voor Dutch National Portrait Gallery gemaakt door curator Hedy van Erp. De trailer en podcasts zijn gemaakt door Dorothée Meddens in opdracht van stichting Kunst en Cultuur in Beweging.

Bekijk de website van Kunst en Cultuur in beweging voor meer informatie >>

Zie voor projectmanagement>>

 

FACE TIME

Bekijk hier het filmpje over de expositie

Face Time from Dorothée Meddens on Vimeo.