CONTACT STUDIO KAMERBEEK 06-41464781 info@akamerbeek.nl

BATHHOUSES

Het idee voor de serie werken onder de titel Bathhouses ontstond enkele jaren geleden toen Annebell de Szechenyi Baths en Gellert Baths in Boedapest bezocht. Deze badhuizen inspireerden haar niet alleen tot onderzoek naar Romeinse badhuizen binnen en buiten Europa, maar ook naar badhuizen uit latere periodes in verschillende stijlen.

Het onderzoek leidde tot foto’s en schilderijen waarin de grenzen werden opgezocht tussen fotografie en schilderkunst. Een combinatie van technieken die mixed media wordt genoemd. In Bathhouses heeft Studio Kamerbeek impressies van Romeinse badhuizen en van nieuwe architectonische ontwerpen samengebracht.

Hoofdthema’s in deze werken zijn: architectuur van de badhuizen, interieur architectuur, vrouwelijk/mannelijk naakt, sereniteit, sensualiteit en intimiteit. De perceptie van sferische beelden ligt op het grensgebied van erotiek, transparantie en zindering.

Foto’s rechts:

De Thermen van Caracalla is een badinrichting die de Romeinse keizer Septimius Severus en zijn zoon Caracalla lieten bouwen. Daar zij tijdens de regeerperiode van de laatste werd geopend, in 216 of 217, is zij naar hem vernoemd. Met zijn oppervlakte van ongeveer 11 ha was het het grootste thermencomplex tot dan toe en bood plaats aan 2500 gasten waarvan er 1600 tegelijk konden baden. De imposante ruïnes van de thermen met restanten van schitterende mozaïeken zijn in Rome nog te zien aan de avenue “Viale delle Terme di Caracalla”.
’s Zomers worden de ruïnes gebruikt voor het opvoeren van schilderachtige Italiaanse opera’s in de open lucht.