CONTACT STUDIO KAMERBEEK 06-41464781 annebellkamerbeek@gmail.com

TEKENEN in de  HOFSALON

 CURSUS 1: Het Pronkstuk stilleven – stillevens tekenen

Wanneer: 6 zondagmiddagen

Kosten: € 45,- (6 lessen) Betaling bij aanvang cursus

Strippenkaart mogelijk: 10,- per les

Materialen: GRATIS

Waar: Hubstudios in de Hofsalon

Rijtuigenhof 97 1054 NB A´dam> Bel: “Dakopbouw”

Aanmelden: info@akamerbeek.nl

Cursusdocent: Annebell Kamerbeek

Website: www.studiokamerbeek.nl

Tijd: Van 14.00 tot 17.00 uur

Wanneer:

  1. zondag 30 aug 2020
  2. zondag 6 sept 2020
  3. zondag 13 sept 2020
  4. zondag 20 sept 2020
  5. zondag 27 sept 2020
  6. zondag 4 okt  2020

De cursus: “Het pronkstuk Stilleven” vindt haar oorsprong in het 17de eeuw. “Het Pronkstilleven” van schilder Adriaan van Utrecht, permanent te zien in het Rijksmuseum te Amsterdam.

De thematiek rondom het Pronkstilleven is de aanleiding geweest om een mooie cursus samen te stellen die laagdrempelig is. De vertaling van het klassieke stillevens naar moderne stillevens en de kunstbeschouwing en symboliek achter de stillevens hebben we vertaald naar tekenlessen waarin het tekenen met diverse materialen van het stilleven centraal staat. We bouwen aan nieuwe moderne stillevens en nemen hierin schilderijen uit het cultureel erfgoed mee en vertalen dit naar hedendaagse stillevens.

Deze creatieve kunsteducatie workshops stimuleren de individuele ontwikkeling en creativiteit van de deelnemers en tevens de sociale cohesie tussen elkaar. We proeven aan de wereld van kunst en cultuur, waarmee we vervolgens zelf aan de slag gaan. Er is ruimte voor verbinding tussen de deelnemers en mogelijkheid om samen te werken en er is ruimte om te refelecteren op het gemaakte werken. Daarbij is er gelegenheid om kennis met elkaar te maken. Tijdens de cursussen leren we aan de hand van opdrachten en beeldmateriaal tal van tekentechnieken, materialenkennis, kunstbeschouwing, kunstgeschiedenis en nog veel meer.

Na afloop van de cursus gaan we een bezoek brengen aan het Rijksmuseum waar we een bijzondere rondleiding krijgen langs tal van stillevens. Het Rijksmuseum heeft meer dan 200 stillevens in haar collectie.Deze cursussen zijn aangepast volgens de richtlijnen van RIVM met de 1.5 meter regels.

Deze cursus is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam Stadsdeel west- Buurtbewonersinitiatieven.