CONTACT STUDIO KAMERBEEK 06-41464781 info@akamerbeek.nl

BUREAU KEK

Bureau KEK – Kek staat voor kunst & klimaat en is ontstaan vanuit een reeks van berichten over de wereldwijde climate change en two degrees top in Parijs in 2015 waar 195 landen hebben afgesproken om de opwarming van de aarde tot maximaal 2 graden Celsius te beperken.

Hoe kunnen we met elkaar werken aan een bewustwordingsproces en initiatieven ontwikkelen om een bijdrage te leveren aan een goed klimaat in de wereld?

Wij zijn tot de oprichting van ons bureau geïnspireerd door ons bezoek aan Art Rotterdam, met name de expositie Rotterdamse RAW ART en TEC ART bij WORM, waar jonge pioniers op het gebied van high tech – kunst een tentoonstelling hadden. Daar kwamen we in aanraking met kunstenaar Luke Jerram die zijn “MOON” – installatie presenteerde bij de Witte de With straat, een bolwerk van kunst en cultuur. Met virtuele brillen op kon je via een drone die om de maan heen vloog een intense beleving generen, alsof je daadwerkelijk om de maan vloog. Misschien wel belangrijker was de hoogst individuele ervaring die de installatie op ons had. Daar stond je dan, oog in oog met de Maan.

Op weg naar huis, naar Amsterdam, bedachten wij dat het een goed idee zou zijn om een installatie van de aarde te maken. Nu bleek Luke Jerram die installatie al te hebben gemaakt: “GAIA” is een lichtgevende bol met een diameter van zeven meter, waarop een hoge resolutie-afbeelding van de aarde – vanuit de ruimte – is afgedrukt. (https://my-earth.org)

Met bureau KEK bundelen we onze krachten en willen we aandacht vragen voor de climate change en hoe wij op verschillende vlakken impact kunnen maken door te streven naar een betere wereld.

Bureau Kek